Termeni și condiții

Termeni și conditii website stupinelebistritei.ro

1. Generalități

Site-ul  https://stupinelebistritei.ro/ este proprietatea Cooperativei Apicole „Stupinele Bistriței” (denumită în continuare CASB), persoană juridică de naționalitate română, având sediul în Str. Manolache Jora 6, sat Pădureni, Comuna Dămienești, Județ Bacău, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. C4/8/2019, având cod unic de înregistrare 42067600.

Accesul și utilizarea acestui site, a informatiei, serviciilor și produselor sunt reglementate de următoarele termene și condiții. În cazul în care nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului, care implică și prelucrarea datelor cu caracter personal de catre CASB, vă rugăm să nu utilizați acest site.

CASB, în calitate de vânzător își rezervă dreptul de a restricționa/suspenda/dezactiva conturi, precum și de a restricționa comentarii pe website atunci când activitățile desfășurate sunt suspectate de a utiliza serviciul nostru pentru activități ilegale (cu titlu de exemplu, dar fără a se limita la, adresarea de injurii, incitarea la ură, violență, război, promovarea pornografiei de orice fel, promovarea corupției, promovarea discriminării de orice fel etc.). Într-o astfel de situație, Clientul/Cumpărătorul se poate adresa CASB, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor sus-menționate.

Acceptarea termenilor și condițiilor este realizată, în momentul creării Contului de client și/sau transmiterii unei comenzi, fiind dată cu selectarea opțiunii: „Am luat cunoștință și accept termenii și condițiile”.

2. Definiții

VânzătorCooperativa Apicolă „Stupinele Bistriței”, persoană juridică de naționalitate română, având sediul în Str. Manolache Jora 6, sat Pădureni, Comuna Dămienești, județ Bacău, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. C4/8/2019, având cod unic de înregistrare 42067600;

Cumpărător – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridică sau orice entitate juridica care isi face un cont in site si efectueaza o comanda;

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare existent intre CASB (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre CASB si aceasta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridică inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit,  pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre Vanzator.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului https://stupinelebistritei.ro/ sau rețelelor de socializare deținute de către CASB intentia de a achizitiona Bunuri si Servicii aparținând CASB.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, listat pe site, inclusive bunurile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate ce catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Contract – reprezinta contractul la distantă incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Newsletter  –  mijloc de informare periodica utilizat de Vanzator, exclusiv electronic, transmis prin e-mail, pentru a oferi detalii referitoare la Produse si/sau la promotiile ori activitățile desfasurate intr-o anumita perioada de către Vânzător.

Produs  –  orice articol afisat pe site care in momentul plasarii comenzii este disponibil si urmeaza a fi livrat catre Cumparator in baza comenzii acestuia, sau urmeaza sa fie disponibil incepand cu data afisata conform mentiunii “Disponibil de la”. In spatiul Site-ului, Produsele se regasesc grupate pe categorii si pot fi afisate detaliat pana la nivelul de Pagina produs, care afiseaza caracteristicile individuale ale Produsului selectionat. Disponibilitatea si restrictiile aplicabile Produselor comandate din Site vor fi afisate individual pentru fiecare Produs in parte, in conformitate cu politica de Produs in vigoare.

3. Conținut

3.1. Site-ul funcționează atât ca un website de prezentare a CASB, cât și ca un magazin online, specializat în vânzarea online, în principal a mierii și a altor produse și servicii apicole.

3.2. Utilizatorilor acestui Site le este în mod expres interzis să folosească atât website-ul, cat si bunurile și serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestuia, in scopul incarcarii, descarcarii, publicarii sau transmiterii oricaror informatii al caror continut este ilegal sau contrar bunelor moravuri si ordinii publice (de exemplu: este defaimator, ofensator, amenintator, abuziv, vulgar, obscen, afecteaza dreptul la intimitate al altor persoane, indeamna la violenta sau la ura rasiala, etnica ori are un caracter intimidant).

3.3. Prezentul document stabileste conditiile contractuale aplicabile tuturor cumpărăturilor efectuate prin intermediul website-ului https://stupinelebistritei.ro/ și subdomeniilor acestuia, in baza si cu aplicarea prevederilor OUG nr. 34/2014 care transpun la nivel national prevederile Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

3.4. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica continutul, structura și modul de accesare a website-ului in functie de schimbarile ce au loc cu privire la produsele si ofertele postate pe site si de propriile proceduri interne. Continuarea folosirii Site-ului prin comandarea si achizitionarea de produse se considera acceptul clientului.

3.5. În cazul modificarii prezentilor Termeni si Conditii, Vanzatorul va informa Clientul/Cumparatorul cu privire la acest lucru, continuarea utilizarii Contului de client fiind posibila numai in conditiile acceptarii de catre acesta a noilor Termeni si Conditii.

4.         Inregistrarea Clientului

4.1. Orice client, persoana fizica cu varsta peste 16 ani sau o persoana juridica se poate inregistra prin crearea unui cont, completand campurile existente pe site-ul https://stupinelebistritei.ro/, respectiv adresa sa de e-mail, numele, prenumele, numarul de telefon, adresa. Este nevoie totodată ca acel client să își definească o parolă cât mai sigură pentru securitatea contului său.

4.2. Transmiterea unei comenzi nu este condiționată însă de crearea unui astfel de cont, fiind strict opțiunea clientului. Dacă însă Clientul alege să își facă un cont, acesta poate avea acces la istoricul comenzilor și poate transmite în viitor mai rapid o comandă, fiind memorate datele acestuia.

4.3. Inregistrarea pe site, precum si plasarea unei comenzi implica acordul Cumparatorului cu privire la Termeni si Conditii si la modalitatea prin care i se vor comunica de catre Vanzator detalii legate de Comenzi.

4.4. Clientul este singurul responsabil pentru consecintele care decurg din utilizarea website-ului, precum si pentru orice daune materiale, intelectuale, electronice sau de orice alta natura, in conformitate cu legislatia aplicabila in domeniu.

4.5. Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Produse si/sau promotii valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

4.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) sunt cu titlu de prezentare și nu reprezinta o obligatie contractuala a Vanzatorului, ci exclusiv o modalitate de prezentare, avand scop informativ.

5.            Politica de vânzare online

5.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.

5.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta, respectând legislația în materia protecției datelor cu caracter personal.

5.3. Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

5.4. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON).

5.5. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand, dar nelimitandu-se la, comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

5.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

6.         Cesionarea si subcontractarea

6.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta persoană pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

7. Dreptul la proprietate intelectuala si industriala

7.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorului, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

7.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte persoane, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de  Vanzator, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al  Vanzatorului. asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Abbate Shop.

7.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre  Vanzator si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Vanzatorului cu referire la acel Continut.

7.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

7.5. In cazul in care  Vanzatorul confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea  Vanzatorului. pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

7.6. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea  Vanzatorului  si/sau al angajatului/prepusului  Vanzator   care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

7.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

8. Comanda și retur

8.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

8.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

8.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze prin mijloacele de comunicare puse la dispozție de către Cumpărător, în ceea ce privește onorarea comenzii.

8.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de  Vanzator, in cazul platii online;
 3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

8.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 de zile, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expira în termen de 14 zile, termen care curge din:

 1. ziua în care Cumparatorul intra în posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comandă printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat;
 2. ziua în care Cumparatorul intra în posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrarii unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

8.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur disponibil AICI.

8.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

8.8. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 1. pentru Comenzile achitate cu card bancar → prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 2. pentru Comenzile achitate cu ramburs → prin virament bancar;

8.9. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

8.10. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

8.11. Informații cu privire la caracteristicile produsului sunt disponibile pe paginile produselor de pe Site-ul nostru. Din punct de vedere legal, conținutul Site-ului nu reprezinta o propunere pentru un contract de cumpărare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, dacă plasați comanda prin intermediul Site-ului nostru, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare a unui produs listat pe acest Site. Comanda dvs. este urmata de acceptarea noastra, conform celor descrise în continuare.

8.12. Comanda poate fi plasată numai prin intermediul Site-ului nostru. Pentru a face acest lucru, veti parcurge un proces simplu, la sfarșitul caruia veti confirma comanda apasand butonul “Finalizeaza comanda”. Butonul va indica în mod clar ca plasarea comenzii implică obligatia dvs. de plata. Inainte de confirmarea comenzii, sunteti intotdeauna informat cu privire la prețul total care trebuie platit si veti avea întotdeauna posibilitatea de a verifica si eventual de a corecta comanda.

8.13. Dupa plasarea unei comenzi, veți primi un e-mail prin care confirmam primirea si înregistrarea comenzii dvs. (“Primire Comanda / Confirmare”). Acest lucru nu inseamnă ca aceasta comanda a fost acceptata. Astfel cum a fost stabilit mai sus, comanda dvs. constituie o oferta de cumparare efectuata de dvs. a unui produs listat pe Site-ul nostru. Toate comenzile sunt supuse acceptării de catre noi. Contractul se va referi doar la acele produse pentru care am acceptat comanda plasată de catre dvs, urmand a va transmite o confirmare de acceptare a comenzii printr-un e-mail prin care va informam ca produsul a fost expediat (“Confirmarea Expedierii”).

8.14. In cazul in care nu putem onora un contract din cauza stocului insuficient de produse, eroare tehnica ori neconformitati constatate in momentul procesului de expediere, va vom informa cu privire la aceasta situatie si vom rambursa sumele platite de catre Dvs. pentru aceste produse, daca este cazul, in conformitate cu dispozitiile de rambursare din sectiunea referitoare la drepturile dvs. statutare de retragere prevazute în aceste Conditii de Furnizare, in decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia Dvs. de încetare a contractului.

9. Bunuri/servicii pentru care nu se asigura dreptul de retragere

9.1. Retragerea din contract nu este posibilă în situația în care produsul a fost parțial folosit.

9.2. Nu este posibilă retragerea din contract la produsele apicole sigilate întrucât acestea nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății și care au fost desigilate de consumator (cu titlu de exemplu, dar fără a se limita la, miere, faguri, polen, păstură, căpăceală etc.).

9.3. În situația în care produsul va fi început, deteriorat sau vizibil folosit, vânzătorul are dreptul să ceară contravaloarea pagubei.

9.4. În cazul în care CASB va presta servicii apicole, dreptul de retragere nu va putea fi exercitat după prestarea completă a serviciilor.

10. Confidențialitate

10.1. Vanzatorul va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

10.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

11. Comunicări comerciale / Publicitate

11.1. Cumparatorul/Utilizatorul isi da acordul, respectiv își poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice, inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, in orice moment, dupa cum urmeaza:

 1. prin modificarea setarilor din Cont la sectiunea “Abonarile mele”;
 2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator;
 3. prin contactarea  Vanzatorului;

11.2. Renuntarea la primirea Comunicarilor Comerciale nu implica renuntarea la acceptul dat pentru Termeni și Condiții.

11.3. Prin adaugarea de Bunuri in sectiunea din Cont “Cosul meu”, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire:

 • la modificarea pretului Bunurilor sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Coșul meu”,
 • la recomandari de Bunuri similare cu cele adaugate in sectiunea “Coșul meu”
 • la existenta Bunurilor in sectiunea “Coșul meu” si

11.4. Sunt distincte și nu se confundă cu mesajele publicitate, mesajele de confirmare transmise de către Vânzător către Client prin e-mail și/sau sms, in urmatoarele situatii:

 1. crearea Contului (e-mail);
 2. schimbarea parolei Contului (e-mail);
 3. mesaj de confirmare Comanda, dupa lansarea comenzii (e-mail);
 4. informare despre stadiul pregatirii comenzii (SMS) (EX: trimis cu 2 ore inainte de Intervalul de Timp Programat pentru ridicarea Comenzii )
 5. anularea comenzii de catre client (e-mail);
 6. ridicarea/primirea comenzii (e-mail);
 7. confirmare a dezabonarii Clientului in urma solicitarii exprese a acestuia (e-mail);
 8. distribuirea unei liste de cumparaturi (e-mail);
 9. distribuirea unui produs din site(e-mail);
 10. modificarea unei comenzi deja plasate (e-mail);

12. Facturare – Plata

12.1. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

12.2. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de CASB, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

12.3. Datele cardului de plata ale Clientului / Utilizatorului / Cumparatorului nu vor fi ale Vanzatorului si nici nu vor fi stocate de catre de CASB sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul / Utilizatorul / Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

12.4. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

12.5 Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate.

13. Livrarea bunurilor

13.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

13.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

13.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

14. Garantii și conformitate produse

14.1. În functie de produsul achizitionat, Vânzătorul acorda garantie conform prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora („Legea nr. 449/2003″), precum și legislației în domeniul produselor alimentare.

14.2. Toate produsele comercializate beneficiaza de conditii de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi și provin din surse autorizate de fiecare producător in parte. Produsele au termenul de valabilitate inscripționate pe etichetă.

14.3. La receptionarea comenzii, clientul este incurajat sa se asigure ca produsele livrate corespund din punct de vedere calitativ si cantitativ asteptarilor sale.

14.4. In conformitate cu art. 11 din Legea nr. 449/2003 fiecare Client poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, in primul rand repararea Produsului sau poate solicita inlocuirea Produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata. Inlocuirea Produsului este posibila in limita stocului disponibil. In cazul in care Clientul a returnat un Produs deoarece acesta prezenta defecte de fabricatie, iar Vanzatorul nu dispune de un produs inlocuitor corespunzator, acesta va returna Clientului contravaloarea Produsului respectiv.

14.5. Clientul poate returna in termen de 48 de ore produsele achizitionate de pe Site, in urmatoarele situatii:

 • Ambalajul prezinta deteriorari severe (cu titlu de exemplu, borcan de miere spart);
  • Produsele au fost livrate/ facturate gresit;
  • Produsele nu respecta continutul mentionat in momentul Comenzii (cu titlu de exemplu, s-a transmis un borcan de miere de tei în loc de miere de rapiță);

14.6. Vanzatorul poate sa refuze Produsele returnate de catre Clientii sai, daca returul se incadreaza intr-unul din cazurile prevazute in continuare, fara ca acesta din urma sa poata pretinde daune-interese sau despagubiri:

 • In cazul inlocuirii Produsului achizitionat cu un alt Produs sau de un tip diferit,
  • In cazul in care Produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (ex. in ambalajul original cu toate accesoriile, etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

14.7. In cazul in care aducerea la conformitate sau inlocuirea Produselor neconforme nu este posibila, rambursarea contravalorii Produselor respective se va face in termen de cel mult 48 de ore de la returnarea produsului neconform catre curier.

14.8. Produsele care potrivit legii beneficiaza de garantie vor fi insotite la momentul receptionarii de catre Cumparator de certificate de garantie emise de catre producatori. Pe durata valabilitatii garantiei Produselor, orice defectiune a Produselor trebuie reclamata conform instructiunilor din certificatul de garantie. Cumparatorul poate reclama lipsa certificatului de garantie al unui produs in maximum 48 de ore de la momentul receptionarii Comenzii.

14.9. Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare. 

14.10. Orice sesizari sau reclamatii cu privire la o Comanda pot fi transmise prin urmatoarele modalitati:

 • prin email la adresa contact@stupinelebistritei.ro

15. Transferul proprietății bunurilor

15.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

16. Răspundere

16.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta persoană o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

16.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

16.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

16.4. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

16.5. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

16.Frauda

16.1. Vânzătorul nu solicita Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale de tip numere de identificare personale precum serie și număr de buletin ori CNP, conturi/carduri bancare sau parole personale.

16.2. Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

16.3. Vânzătorul isi declina orice responsabilitate, in situatia in care un Client ar fi/ este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele CASB și solicită divulgarea unor date confidențiale precum conturi, numere de identificare personală, parole etc. Clientul va informa Vânzătorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact indicate de CASB pe website.

16.4. Vânzătorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail poate opta pentru dezactivarea Contului de Client aferent acestei adrese de e-mail sau pentru dezabonare de la primirea de newslettere/alte comunicari comerciale/promotionale.

16.5. Comunicarile realizate de catre Vânzător prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

17. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Te rog sa parcurgi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

18. Folosirea Cookie-Urilor

Te rog sa parcurgi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

19. Forta majora

19.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

19.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

20. Legea aplicabila – Jurisdictia

20.1. Prezentul Contract este supus legii romane.

20.2. Eventualele neînțelegeri sau dispute aparute intre CASB si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

Detalii privind metodele alternative de soluționare a disputelor sunt disponibile la următorul link: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

Publicat pe website astăzi, 15 martie 2021. Versiunea 01.