Publicat pe Un comentariu

CoopNet 2.0: Învățăm și creștem împreună

Cooperativa Agricolă „Stupinele Bistriței” este membru în cadrul rețelei CoopNet 2.0 realizată de Fundația Civitas.

”CoopNet 2.0: Învățăm și creștem împreună” urmărește educarea și dezvoltarea unei comunități de lideri care conduc cooperativele agricole înființate deja (manageri executivi și președinți), astfel încât aceștia să își asigure resursele necesare pentru desfășurarea activității lor.

CoopNet 2.0 este o continuare firească a proiectului CoopNet  început în urmă cu 2 ani. Prin acest proiect am reușit să creștem o comunitate de experți în domeniul înființării și funcționării cooperativelor agricole care să sprijine asocierea și colaborarea între fermierii din România și să contribuie la crearea de structuri asociative.

Experiența ne-a arătat că este nevoie de cel puțin 2-3 ani ca o cooperativă agricolă să devină funcțională, fiind nevoie să treacă în acest proces prin diverse stadii de evoluție.

Prin noul proiect ne propunem să creștem comunitatea liderilor prin sesiuni de mentorat, vizite de studiu internaționale, un program de training pentru executivul cooperativelor agricole, activități de cercetare și advocacy.

Pe lista priorităților CoopNet 2.0 se află și organizarea de evenimente și aducerea în același loc a diferiți actori importanți – parteneri comerciali, autorități locale, membri din cooperative și comunitate.

Din partea Cooperativei noastre au participat la această întâlnire Președintele Cooperativei – Postolache Gabriel și Secretarul General – Simon Adrian.

Partenerii Coop.Net 2.0:

  1. Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
  2. Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC)

Un comentariu la „CoopNet 2.0: Învățăm și creștem împreună

  1. Test comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *